Skip to main content

Doel

Doel speciaal club:
Allereerst van harte welkom op de site van de Nederlandse Hangoor Dwergen Club. De NHDC (Nederlandse Hangoor Dwergen Club) is een speciaalclub die is opgericht op 18 oktober 1970 en is aangesloten bij de Kleindierliefhebbers Nederland (K.L.N.) Wij zijn een vereniging met ongeveer 200 leden. De NHDC zorgt ervoor dat het ras gepromoot wordt en dat de kwaliteit wordt verbeterd.

 • Organiseren van een fokkersdag op de laatste zaterdag van augustus, hier worden alle dieren voor gevraagd die in de 1 t/m 6 maand zijn geboren en waarvan u denkt wat heb ik dit jaar gefokt en wat vind de keurmeester daarvan.
 • Organiseren van een Rammenshow op de 3de zaterdag in maart waar alle mannelijke dieren worden gevraagd in alle kleuren van onze NHD. Gevolgd door onze jaarvergadering.
 • 2 keer per jaar een clubblad met verslagen van tentoonstellingen, foktips, tentoonstellings data, ervaringen met collega’s fokkers enz.
 • Contacten onderhouden met keurmeesters over de NHD.
 • Organiseren van een keurmeesters info dag.
 • Uitzetten van extra prijzen alleen voor onze leden op de clubshows, districtshows en open shows door het hele land.
 • Clubkampioenschap voor de leden waar je op de club en districtshowshows in het land punten mee kan scoren met je beste 3 dieren.

Ook zet de speciaalclub op tal van tentoonstellingen ereprijzen uit op zowel landelijke, districts en regionale open shows. Onze jaarlijkse clubshows die samen met de districtshows bepalend zijn voor het Clubkampioenschap worden gehouden op Gelderlandshow te Wychen, Noordshow te Assen en de Midden Veluweshow in Apeldoorn. Het merendeel van alle tentoonstellingen worden in de maanden september t/m januari gehouden.


Bestuur

 • Voorzitter

  Nico Kouwen

 • Secretaris

  Cock Goedhart
  Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Ledenadministratie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 • Penningmeester

  Ralph Pasman
  Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 • Bestuurslid

  Natasja Vugt van der Putten
  Wijnand van Leeuwen

AVG: Via deze link kunt u onze privacy verklaring lezen.

Ereleden

 • Erevoorzitter: Fred Smelser
 • Erevoorzitter: Jan Renes
 • Wim van den Tweel
 • Jos Janssen
 • Chris Ruijters
 • Rene Stobbelaar
 • Martin Kok
 • Peter de Groot

Contact

Adressen Fokkers

Bent u op zoek naar adressen van fokkers van Nederlandse Hangoor Dwergen, stuur dan een aanvraag naar het secretariaat met hierin duidelijk een omschrijving waar u naar op zoek bent per email naar; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij vragen aan onze leden om wijzigingen van de door u gefokte kleurslagen door te geven aan onze ledenadministratie.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dank namens ledenadministratie NHDC

Heeft u vragen aan de NHDC Secretariaat:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Heeft u vragen aan de NHDC Ledenadministratie:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Heeft u vragen aan de NHDC Webmaster:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lid worden

Waarom nu lid worden van een speciaalclub ? Meestal bent u al lid van een lokale kleindiervereniging en tevens lid van KLN, en wat moet ik nu met een speciaalclub als deze, zult u misschien denken?

Wij willen graag de krachten en de kennis bundelen om zo ons ras nog meer te promoten en om zo met elkaar onze gezamenlijke hobby nog intenser te beleven. Ook zijn wij het aanspreekpunt voor de bond, keurmeestersvereniging en tentoonstellings organisaties voor de Nederlandse Hangoor Dwerg. Per jaar ontvangt u 2 maal ons clubblad, die in het voorjaar en in de zomer verschijnt.
Dit allemaal voor maar € 17,50 contributie, bij machtiging of bij betaling voor 1 februari van het contributie jaar. Anders betaald u € 20,- ivm extra administratie kosten voor het toesturen van een factuur. (Contributie jeugd leden € 10,00 en buitenlandse leden € 25.00)

Indien u lid wilt worden van onze speciaalclub kunt u HIER het inschrijfformulier downloaden, deze graag invullen, ondertekenen en opsturen naar onze ledenadministratie, dit kan ingescand per mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of per post naar onze ledenadministratie: Cock Goedhart, Abeelstraat 52, 4814 HD, Breda