Skip to main content

Midden Geel Marter

De extremiteiten zijn sepiakleurig, maar op de kop zie je een duidelijk cremekleurig
marterkruis. Op de rug loopt een hele lichte sepia kleurige band van ongeveer 8 cm.
Naar de buik toe wordt deze toch al licht gekleurde band nog lichter en gaat langzaam
over in een lichte creme kleur op de rest van het lichaam. De buik is dus ook cremekleurig.
De ogen zijn bruin en hebben bij een bepaalde lichtinval een vuurgloed.
De snorharen zijn sepiakleurig. De nagels zijn hoornkleurig.

Rhon

Kleurbeschrijving:

Kleur en tekening

De tekening wordt gevormd uit vlekken, strepen en spatten die zo gelijkmatig mogelijk over het hele lichaam zijn verdeeld. Er mogen geen gebieden zijn die te groot zijn en geen tekeningen bevatten. De basiskleur is wit. De tekenkleur is middelgrijs tot zwart - hoe intenser deze is, hoe beter het algehele kleurbeeld is.

Blauwgrijs

De kleur komt overeen met konijngrijs, met het verschil dat alles wat bij konijngrijs zwart is (de haartoppen) vervangen is door blauw.

Lees meer …Blauwgrijs

IJzergrauw

De dekkleur wordt gevormd door lichtgrijze dekharen, die zwart getopt zijn. De mengeling van dit grijs met zwart vormt een levendige warme kleur,

Lees meer …IJzergrauw

Blauwgrauw

De kleur komt overeen met ijzergrauw, met het verschil dat alles wat bij ijzergrauw zwart is (de haartoppen) vervangen is door blauw.

Lees meer …Blauwgrauw

Wit roodoog

De kleur is smetteloos wit en vrij van aanslag.

Donker sepia bruin marter

 De kleur is zeer donker sepia bruin, tegen zwart aan, m.b.t. de kop, de oren, de benen, de staart, alsook de rug en ongeveer 3/4 gedeelte van de zijden.

Het verschil met zwart moet echter door de rossige bruine gloed, welke over deze kleur ligt, zeer goed te onderscheiden zijn. Op het onderste gedeelte van de zijden gaat deze kleur geleidelijk over in de buikkleur. De buikkleur en de kleur van het onderste gedeelte van de zijden en borst zijn van een aanmerkelijk lichter nuance, maar donkerder dan die van de midden sepia bruin. De dek- buikkleur is vrij van witte of anders gekleurde haren. De snorharen zijn bruin, de nagels zijn hoornkleurig tot donkerhoornkleurig. De oogkleur is donkerbruin, onder bepaalde belichting toont zij een rode gloed. Hoe dieper de dekkleur zich tot de wortel uitstrekt hoe beter. De grondkleur volgt zoveel mogelijk de dek- en tussenkleur; de buikkleur moet sepia bruin opblazen.

Meer artikelen …